У Черкасах не підвищили вартість проїзду попри шантаж і ультиматум

Питання щодо зміни тарифу на проїзд у громадському транспорті  попередньо обговорили з перевізниками і винесли на розгляд виконавчого комітету. Обгрунтування тарифу розробляв департамент економіки та розвитку.

У порівняні з іншими обласними центрами України, де кількість населення близька до Черкас – вартість проїзду коливається від 4 до 5 грн, залежно від класу транспорту, довжини маршруту та якості надання послуг, до якої у черкащан є багато зауважень. У міських автобусах грубіянять кондуктори, порушують правила водії і відпадають колеса на ходу.

Економісти кажуть, що обґрунтування тарифу залежить від мінімальної зарплати і ціни на пальне. Інші фактори не враховували.

Фактично проконтролювати пасажиропотік і неофіційно працевлаштований персонал неможливо. Адже у міськвиконкомі мають справи з готовими звітами з податкової. Через це секретар міськради Ярослав Нищик запропонував міському голові звернутися до фіскальної служби.

Перевізники намагалися шантажувати міську владу, що не вийдуть на маршрути, якщо тариф не буде підвищено. На що Юрій Ботнар закликав утриматись від ультиматумів і не тримати містян за горло. Присутнім озвучили альтернативну концепцію розвитку міського громадського транспорту.

Перевізники нарікають на відсутність програми розвитку міського автотранспорту та відмовляються підписувати додаткові зобов᾽язання щодо якості обслуговування. З невідомих причин перевізники відмовляються встановлювати трекери на одиницях транспорту.

Попри шантаж, ґвалт і погрози виконкомівці не підтримали підвищення тарифу. Питання відправили на довивчення.

Дивіться також: Водії черкаських маршруток влаштували розбірки прямо посеред вулиці.