З початку року послугами служби зайнятості Черкащини скористалися понад 26 тис. громадян

З початку 2018 року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися 26,1 тис. осіб, що на 3,4 тис. осіб менше, ніж у січні минулого року.

Роботодавці регіону поінформували центри зайнятості області про наявність 2,5 тис. вакансій.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 1,8 тис. осіб, у тому числі 0,8 тис. безробітних, серед яких кожний п’ятий належав до соціально вразливих категорій населення (інваліди, внутрішньо переміщені особи, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в АТО тощо). До тимчасової зайнятості були залучені 0,3 тис. осіб шляхом їх участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

З метою стимулювання створення нових робочих місць, в першу чергу для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, роботодавцям надавалась компенсація витрат єдиного соціального внеску. Таким чином, з початку року було працевлаштовано 26 осіб з числа безробітних.

Для допомоги у здобутті і вдосконаленні професійних знань, умінь та навичок організовувалось професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. Навчання здійснювалось під замовлення роботодавців або для самозайнятості людини, тобто провадження підприємницької діяльності. З початку року 0,7 тис. безробітних підвищували конкурентоспроможність на ринку праці.

Станом на 1 лютого 2018 року 16,7 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у січні 2018 року складав 2397 грн.

Відділ статистики та прогнозування обласного центру зайнятості