На Черкащині 486 демобілізованих учасників АТО перебувають на обліку центру зайнятості

З метою сприяння у працевлаштуванні та соціальної інтеграції учасників АТО, службою зайнятості області забезпечується надання повного комплексу соціальних послуг, зокрема із працевлаштування, профорієнтаційних та з професійного навчання.

Для підвищення поінформованості про послуги державної служби зайнятості у приміщеннях військкоматів розміщені інформаційні матеріали та нормативно-правові акти у сфері зайнятості та соціального захисту на випадок безробіття.

Загалом із початку проведення демобілізації з 2015 року по сьогодні послугами центрів зайнятості області скористались 4210 осіб із числа демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО. Майже всі вони отримали профорієнтаційні послуги, 4040 особам призначено виплату допомоги по безробіттю.

За сприяння служби зайнятості 1529 осіб працевлаштовано, з них 127 отримали одноразово виплату допомогу по безробіттю для заняття підприємницькою діяльністю.

Ще 711 осіб забезпечено тимчасовою зайнятістю, 563 особи проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості, після його закінчення 99% одразу були працевлаштовані, 2 особи отримали ваучер на навчання.

Починаючи з 2015 року 320 безробітних, з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО, припинили реєстрацію в центрах зайнятості у зв’язку з укладанням контракту для проходження військової служби у Збройних Силах України.

Станом на 1 лютого 2018 року статус безробітного мали 486 безробітних з числа учасників АТО, що складає 27,5% у співвідношенні до 1 лютого 2017 року (1766 осіб).

За інформацією Черкаського обласного центру зайнятості