У Андрія Бородая відібрали “Гранд Маркет”

До поліції Черкас сьогодні зранку надійшло повідомлення про рейдерське захоплення торговельного центру “Гранд Маркет” на Митниці”.

На той момент, коли знімальна група “Антени” прибула до торговельного центру, двері в усі приміщення “Гранд Маркету” охороняли правоохоронці. Біля службового входу стояли працівники центру, які не мали змоги потрапити на свої робочі місця. Згодом з’явився представник так званого рейдера, ним виявися працівник “Укрсоцбанку”, та пояснив, що, власне, відбувається.

Обурені працівники торговельного центру намагалися з’ясувати, як та на яких умовах їм працювати далі. Їм запропонували розірвати угоди з ТОВ “Стройсфера”, що керувала “Гранд Маркетом”, та укласти напряму з “Укрсоцбанком”.

ТОВ “Стройсфера” – фірма, пов’язана з відомим місцевим бізнесменом Андрієм Бородаєм, який є засновником приватного підприємства “Бізнес -Гранд”. Ці фірми та їхній кредитор “Укрсоцбанк” неодноразово мали суперечки, що намагалися вирішити у судах різних інстанцій. Втім, як доводить сьогоднішній прецедент із “Град Маркетом”, рішення судів були на користь кредитора.

“Укрсоцбанк” повернув майно, що належить йому за законом. Торговельний центр забрали за борги, що, ймовірно, утворилися після скандальної забудови Театрального скверу. Багатоповерхівка, що звів за ці кошти Андрій Бородай, вочевидь, не дала очікуваних прибутків бізнесмену. Він поступово втрачає не лише майно, а й позиції. Це пов’язано з тим, що у Черкасах відбулася зміна влади, і після звільнення секретаря міськради Радуцького славнозвісне ОЗУ Торпеди вже не має своїх людей серед керівництва міста.

Дивіться також: Правоохоронці почали «зачистку» міста від ОЗГ