У Черкаському районі на пожежі загинуло 2 особи

20 лютого о 09:54 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на вулиці Богдана Хмельницького, в селі Червона Слобода Черкаського району.

Відповідно до районного розрахунку залучення сил і засобів, на ліквідацію пожежі прибули рятувальники 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та добровольці місцевої пожежної команди із села Леськи.

Спільними зусиллями вогнеборців, які через сильне задимлення всередині будинку були змушені працювати в апаратах захисту органів дихання, пожежу о 10:22 вдалося локалізувати, а 10:47 повністю ліквідувати. До гасіння залучалися 3 одиниці спецтехніки та 9 чоловік особового складу.

Про загорання повідомили сусіди. Водночас помітивши дим, що виходив з вікон будинку, люди одразу кинулися до будівлі. Зайшовши до помешкання, в одній із кімнат сусіди знайшли тіла двох загиблих людей, 54-річного чоловіка та його 74-річної матері.

У результаті вогнем пожежі знищено меблі, побутову техніку, стіни та речі домашнього вжитку. За попередніми даними причиною пожежі стала необережність під час куріння.

В області склалася вкрай напружена ситуація із загибеллю людей на пожежах. Вже цього року у вогні загинуло 26 громадян.

Основними причинами трагічних випадків залишається необережність при палінні в нетверезому стані, а також порушення правил експлуатації пічного опалення.

Дивіться також: Літнє подружжя загинуло під час пожежі у власному домоволодінні.