Черкаські перевізники зумовили у місті транспортний колапс

27 лютого опівдні приватний громадський транспорт без попередження припинив обслуговувати пасажирів. Надворі до десяти градусів нижче нуля, снігопад посилюється, а черкащани змушені мерзнути на зупинках в очікуванні переповнених тролейбусів. З цього приводу у міськвиконкомі скликали екстрену нараду. Владці неохоче запрошували журналістів до кабінету секретаря міськради, аби жорстко поговорити з перевізниками. Останні ж взагалі повелися вкрай нахабно, закривши двері перед носом у преси. Перемовини за закритими дверима тривали недовго, владці і перевізники не порозумілися і зрештою журналістів запросили на нараду.

Зрозуміло, що перевізники вводять усіх в оману. Адже офіційне оголошення страйку дає привід розірвати з ними договори, або й позбавити ліцензії.

Серед основних вимог збоку міської влади до перевізників: запровадження електронного квитка, встановлення GPS-трекерів та відеореєстраторів на кожній одиниці транспорту, аби контролювати можливі порушення. Підприємці стверджують, що обладнали майже всі автобуси необхідною технікою, втім, в електронній системі трекерів не видно. Знову попалися на брехні і не виконанні обіцянок.

Після кількагодинних перемовин і взаємних звинувачень перевізники таки відновили рух транспорту на маршрутах. Однак, лише до ранку. Далі перемовини продовжаться.

Дивіться також: У Черкасах зупинились усі автобуси: перевізники влаштували демарш.