«Космічна» колекція, фестивалі та конкурси: у Черкасах стартувала презентація проектів у галузі культури

Призначення грантів здійснюється щорічно департаментом освіти та гуманітарної політики за пропозицією Експертної ради. Грант можуть отримати громадські некомерційні організації, ініціативні групи або ж окремі особи. Цього року до департаменту надійшло 36 проектів.
Учасників конкурсу грантів почергово заслуховує експертна рада, до складу якої увійшли 13 осіб із числа діячів культури та мистецтва, письменників, видавців та громадських активістів. Автори проектів дивували журі яскравими презентаціями та навіть, піснями.
За перемогу бореться й відома українська дизайнерка одягу Олеся Теліженко. Володарка президентського гранту для обдарованої молоді, авторка 5 колекцій, які представила на Ukrainian Fashion Week та розробник сценічних образів для популярних українських виконавців. Нині авторка представляє проект космічної колекції одягу.

Максимальний розмір грантової допомоги на створення мистецької роботи
на поїздку для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях, на видання книги, каталогу сягає 30 тис. грн.; на створення культурної події – до 80 тис. грн. Офіційне рішення Експертної ради з виділення грантів у галузі культури буде оприлюднено 15 березня.

Дивіться також: У Черкасах визначили кращі проекти у галузі культури.