У Черкасах найближчі дні дощитиме

Як повідомляє Черкаський обласний Гідрометцентр, вже в суботу та неділю Черкащину вкотре засипле снігом. Знову серія південних циклонів і знову комплекс небезпечних зимових явищ – сильний сніг, штормовий вітер 15-20 м/с, хуртовини, ожеледь та ожеледиця на дорогах. За цих кілька днів висота СНІГУ ЗБІЛЬШИТЬСЯ над існуючою на 20-30 см. Водіям радимо у вихідні обмежити поїздки на власному транспорті та перечекати негоду, яка в таких масштабах цієї зими спостерігатиметься востаннє.
Після відлиги в другій половині дня 17 березня в область почне надходити ХОЛОДНЕ ПОВІТРЯ, випадатиме СНІГ, що в комплексі із ожеледицею суттєво ускладнить рух на автошляхах області. Від’ємні температури сприятимуть снігонакопиченню.
18 березня чекаємо на сніг, місцями сильний на фоні морозної погоди. Нічна температура знижуватиметься до -12°, вдень 5..10° морозу. Спостерігатиметься хуртовина, снігові перемети та накати на автошляхах. Понеділок нас зустріне холодною зимовою і некомфортною погодою.
Особливу увагу в цей період слід сфокусувати на утримання доріг і тротуарів, оскільки велика кількість води і снігової каші після замерзання утворять ковзанку із перешкодами, що може зіпсувати спогади про минулий сезон.
Найближчий тиждень метеозалежним людям слід бути уважними до свого здоров’я, оскільки чекаємо на стрибки атмосферного тиску та різкі коливання температури.
Працюючи на випередження, вже сьогодні необхідно звернути увагу на ТАЛІ ВОДИ, які через кілька днів почнуть збігати до понижених форм рельєфу ускладнюючи та порушуючи роботу різних галузей економіки області, а особливо – окремих приватних домоволодінь, ЖКГ і транспорту. Зараз в такій ситуації с. Рацево Чигиринського району, деякі населені пункти Черкаського та Чорнобаївського районів. Доцільно звернути увагу на роботу зливової каналізації, а особливо – на стан малих водосховищ і гідротехнічних споруд на них, адже РІВНІ ВОДИ на річках ВЖЕ ЗРОСТАЮТЬ. За кілька останніх днів на р. Тясмин в районі гідропосту рівень зріс вже більш як на 1 метр і це лише початок. Особливість нинішньої ситуації у тому, що грунт вже зараз добре зволожений, в більшості районів ще й добре промерзлий, а в Смілянському районі – частково вкритий притертою льодяною кіркою, що в комплексі не сприятиме поглинанню талих вод і рідких опадів.