Колишня більшість Черкаської міськради намагається виселити «Антену»

Колишня більшість Черкаської міськради намагається позбавити редакцію «Антена» орендованого приміщення, таким чином звести політичні рахунки з журналістами, що викривали їхні кримінальні оборудки протягом багатьох років. Депутати підтримали проект-рішення про доручення відділу судового супроводу та юридичного забезпечення Черкаської міськради звернутись до суду з метою повернення займаного нежитлового приміщення та стягнення неустойки.

Частина депутатів намагалася розповісти достукатися до совісті депутатської групи Радуцького правовою аргументацією та нагадування про цінності свободи слова. Однак, депутати, більшість яких неодноразово ставала героями викривальних сюжетів, керувалася бажанням помсти. Війна з «Антеною» розпочата Одаричем з Бродським триває.

«За» проект-рішення проголосували 22 депутати, 9 – проти і 3 – утримались. Після голосування секретар міськради Ярослав Нищик обумовив своє рішення тим, що керувався особистою образою на телеканал Антена, а це означає конфлікт інтересів, про який посадовець змовчав. Напевно, це буде мати своє правове продовження.

Крім того, секретар Черкаської міськради свободівець Ярослав Нищик журналістів телеканалу обізвав брудною лайкою, використовуючи жаргон більш звичний для кримінальних кіл, з якими, вочевидь, останні роки тісно співпрацює черкаська Свобода і  з якою наполегливо борються журналісти «Антени».

Дивіться також: «Антена» поскаржилася на Радуцького генпрокурору.