На Черкащині горіли острови

На території найбільшого з островів заповідного урочища Жовнінські острови, який розташований в межах русла річки Дніпро, виникла пожежа сухої трави та очерету. Про це інформує прес-служба УДСНС. Пожежа виникла 9 травня о 18:00. Сильним поривчастим вітром вогонь швидко поширився на велику площу і на час коли на місце події прибули рятувальники встиг охопити площу 1 га.

Із пожежею боролися 20 рятувальників з 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини та Золотоніського держлісгоспу, які на кількох баркасах переправилися на острів. Пожежу, яка охопила значну площу вдалося ліквідувати лише о 2 годині ночі. Завдяки професійним та відважним діям вдалось запобігти поширенню вогню на увесь острів, площа якого становить майже 600 га.

Аналогічна пожежа яка потребувала застосування значних сил пожежних та лісників на цьому острові сталася у 2003 році, 8 травня. Тоді, вогонь крім трави та очерету встиг поширитися на хвойний ліс, пошкодивши загалом 70 гектарів насаджень лісового масиву на 12-кілометровому острові.

Дивіться також: В Липівському заказнику знов пожежі.