В Черкасах горить сміттєзвалище

У Дахнівці вчилися гасити пожежу

На території Дахнівського лісництва Черкаського держлісгоспу відбулися тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісової пожежі.

Навчання мали на меті вiдпрацювати взаємодiю мiж пожежно-рятувальними пiдроздiлами гарнiзону та працівниками лісового та мисливського господарства до дій у випадку ліквідації надзвичайних ситуацій пов’язаних з пожежами в лісових масивах.

За тактичним задумом навчань, на моніторі телевізійної системи спостереження за лісовими масивами черговий спостерігач Дахнівського лісництва помічає білий дим в районі кварталу 33 Дахнівського лісництва. Спостерігач одразу інформує про пожежу лісничого Дахнівського лісництва.

До місця пожежі прибуває команда лісової охорони з лісовими ранцевими вогнегасниками і лопатами та розпочинає її гасіння. Оцінивши обстановку і визнавши її, як складну, лісничий викликає на допомогу лісопожежний модуль на базі автомобіля «Форд» та трактор в агрегаті з плугом.

Під дією сильного поривчастого вітру пожежа набирає силу, її фронт подовжується. Інженер з охорони та захисту лісу за допомогою квадрокоптера «Фантом» визначає масштаб пожежі та напрямок її розповсюдження. Загальна площа низової пожежі (горить підстилка) складає 2 гектари та верхової 0,5 га.

Вже за кілька хвилин до місця виклику прибувають рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини №2 м. Черкаси, аварійно рятувального загону спецпризначення та навчальна пожежно-рятувальна частина Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Вогнеборці встановлюють пожежний автомобіль на вододжерело, проводять оперативне розгортання та подають стволи на гасіння пожежі. На місці створюється оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Завдяки спільним зусиллям пожежу ліквідовано.

Підбиваючи підсумки навчань, заступник начальника оперативно-координаційного центру УДСНС України у Черкаській області Ігор Дядюра зазначив, що мета навчань досягнута, всі задіяні сили та засоби спрацювали злагоджено.

Дивіться також: На Черкащині горіли острови.