Стелу Небесної Сотні озеленили

Біля памʼятного знаку Героям Небесної Сотні висадили понад 50 кущів ялівця та хризантеми. Акцію з озеленення провели представники міської організації ВО «Батьківщина» на чолі з Романом Діскантом. Саме вони встановили стелу Героям Революції Гідності та вже другий рік поспіль дбають про її благоустрій.

Меморіал кілька разів піддавався актам вандалізму, партійці спільно з активістами щоразу відновлювали його та опікувались прилеглою територією. Тепер поряд з калиною та кленами зʼявились куші ялівця та хризантеми.

– Висадка ялівців відбувається згідно сучасної техніки: ставиться спеціальний паркан для утримання вологи та естетичного вигляду ландшафту, потім прокладається агроволокно, що унеможливлює проростання бурʼяну, зверху грунт засипається корою. Для того, щоб саджанці не покрали – внизу   встановлюється металічна сітка. Одну рослину вирвати неможливо – вона звʼязана із сусідніми за допомогою дротів, тому вандалам знадобиться чимало часу, щоб її вивільнити. Будемо сподіватися, що черкащани цього не робитимуть, а навпаки – допомагатимуть доглядати рослини. В разі виникнення актів вандалізму будемо сповіщати правоохоронців, – говорить начальник управління екології ЧМР Володимир Гусаченко.

На сесійних засідання депутати час від часу говорять про необхідність вшанування Героїв Революції Гідності та війни на Сході, але реальні кроки в цьому напрямку поки що роблять лише депутати від фракції ВО «Батьківщина» – вони встановили хрест на Соборній площі та стелу біля Пагорба Слави.

Голова міської організації ВО «Батьківщина» Роман Діскант сподівається, що через 10 років біля підніжжя Матері-Батьківщини утвориться цілісний меморіальний комплекс, присвячений вшануванню памʼяті Героїв АТО та Небесної Сотні.

– З ініціативи фракції ВО «Батьківщина» в Черкаській міській раді проводиться забезпечення благоустрою території біля памʼятника Героям Небесної Сотні. Памʼять повинна жити в наших серцях, тому поряд алеєю потрібно облагородити і дорогу, і тротуар і паркову зону. Я думаю, що наші кандидати в депутати будуть постійно думати про те, щоб черкащанам комфортніше жилося, – зазначив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.