Екологічна катастрофа чи банальна задуха?

5 вересня у підвідному каналі до насосної станції біля с.Леськи Черкаського району зафіксували масову загибель риби. Це близько 300 тисяч екземплярів. Збитки, завдані рибному господарству, складають понад 63 млн грн. Днями ГО «АвтоМайдан Черкащини» спільно з журналістами телеканалу «Антена» поспілкувалися з місцевими жителями села Леськи, щоб почути їхнє бачення цієї екологічної катастрофи.
Місцеві жителі зроду не бачили такого. Подібний випадок трапився лише єдиний раз за збігле століття у 1963 році.
Леськівці стверджують, що проводити обстеження водойми повинна водна міліція. Однак, за це відповідає Черкасирибохорона.
Працівники Черкасирибохорони стверджують, що причиною екологічної катастрофи є висока температура води та розвиток синьо-зелених водоростей. Тобто, виникла банальна задуха. Місцеві жителі це підтверджують і говорять про ще одну ймовірну причину цієї трагедії – зниження рівня води.
Задухи можна було б уникнути: поставити сіті і виловити рибу або відкачати воду на 2 насосних станціях. Керівництво Черкасирибохорони такі методи проігнорувало і своєї вини у цій ситуації не вбачає. Про ситуацію вже знають у Держекоінспекції та ДЕРЖРИБАГЕНТСТВІ. Сподіваємося, що такого прикрого випадку більше не повториться, і Черкасирибохорона контролюватиме стан водойм.