Депутат городищенської райради від БПП “забув” задекларувати квартиру?

Ми продовжуємо вивчати декларації посадовців Черкащини, які часто стають героями наших публікацій. Ми вирішили перевірити декларацію фігуранта наших журналістських розслідувань, що стосувалися конфліктів в агробізнесі Городищенського району Черкащини – Павла Голуба.

Директор ТОВ “Черкаси-Дніпро Агро” згідно з інформацією ЗМІ, неодноразово ставав фігурантом не лише конфліктів, а  й кримінальних проваджень. Так, власник нібито продав своє підприємство двом покупцям, а потім заявив, що підприємство нібито захопили рейдери. Історія, що розвивається протягом тривалого часу, вже має і кілька кримінальних проваджень, що дуже мляво розслідує поліція. Можливо, причина в тому, що фігуранти є видними політичними фігурами?

Ми вже писали, що велика частина агроземель Черкащини належить не пересічним громадянам, а представникам місцевого істеблішменту, депутатам різних рівнів, родичам посадовців різних державних структур. Усі вони тією чи іншою мірою використовують своє службове становище задля лобіювання інтересів бізнесу, збільшення власних аграрних банків і, звісно, для усунення конкурентів.

Якщо ситуація з конфліктом інтересів під час голосування в облраді, коли агробарони області, маючи мандати, проголосували за звернення до Уряду Гройсмана з вимогою усунути з посади керівника Держгеокадастру області Ольгу Залогу, поки суто гіпотетично може стати приводом для масового складання протоколів про корупцію (голосування при явному конфлікті інтересів) відносно великої кількості депутатів облради, то інші порушення, які ми знайшли, досліджуючи електронні декларації фігурантів, є приводом для розслідування антикорупційними органами, такими, як НАБУ.

Павло Голуб, депутат Городищенської районної ради попади є суб’єктом електронного декларування. Слід зазначити, що Павло Олександрович став депутатом районної ради за списком партії БПП «Солідарність». Постійне місце проживання — Городищенський район, с.Орловець, де має внесені в декларацію і земельні ділянки, і приватне помешкання.

Однак, крім аграрної землі, пан Голуб має житло і в Черкасах. Подаючи свої декларації  за останні кілька років, він «забув» внести в них квартиру, що має в Черкасах. Інформацію про нерухомість ми знайшли також у відкритих джерелах — на сайті Міністерства Юстиції України  (треба зареєструватися в кабінеті за посиланням )

Виявляється депутат у Черкасах має у власності ½ квартири, площею 60,2 кв.м. по вулиці Крилова, 63, яку, ймовірно отримав навпіл разом зі свої братом Кирилом за договором дарування ще в 2002 році. Принаймні, така інформація міститься в Державному реєстрі нерухомого майна.

І справа не в наявності доволі скромної нерухомості в Черкасах, а в тому, що декларант не вніс ці відомості в Декларацію, чим вчинив корупційне правопорушення.

Поки поліція розслідує більш серйозні випадки з діяльності агробіз

несмена, дослідити це правопорушення – для НАБУ справа кількох хвилин. Було б бажання. А щоб підштовхнути до такого бажання, «Антена» офіційно звернулася з листом до правоохоронних органів.

А самому депутату нагадуємо загальний вигляд будинку, де він має квартиру і показуємо на мапі міста. Це він також може перевірити за допомогою google-maps.