У Смілі здорожчало не лише життя, а й смерть

20 липня тарифна комісія на чолі  міським головою Сміли Олексієм Цибко ухвалила низку рішень щодо здорожчання послуг. Зокрема, вирішили збільшити вартість батьківської плати за навчання дітей в школах естетичного виховання в середньому на 40-50 відсотків.

Ініціатори збільшення батьківської плати за навчання в міських школах мистецтв відзначили лише, що батьки сплачують тільки десяту частину від повної вартості навчання і, порівняно з цінами на послуги у Мукачево, навіть враховуючи підняття ціни за навчання, це геть недорого.

Окрім того, члени тарифної комісії рекомендували збільшити вартість медичних послуг на проведення медичного огляду.

Та не лише жити, виховувати дітей, а й вмирати у Смілі стало дорогим задоволенням. 20 липня ті ж члени комісії погодили і нові тарифи на необхідний мінімальний перелік окремих видів ритуальних послуг і предмети ритуальної належності, що нині забезпечує СКП «Комунальник».

Вже в понеділок 23 липня тарифна комісія обіцяла зібратися знову, аби вивчити і погодити нові тарифи на водопостачання і водовідведення. Відповідно до розрахунків, що подало КП «ВодГео», ціна кожного куба дорогоцінної смілянської води має збільшитися з 27 до 32 з половиною гривень.

Дивіться також: “Нас дістали ями”: сміляни перекрили дорогу.