Аудитори виявили порушень на 1,4 млн грн під час ревізії Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН України

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Черкаської дослідної станції біоресурсів Національної академії аграрних наук України (далі – Станція, об’єкт контролю) виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 1,4 млн грн. Контролем охоплено період з 01.01.2015 по 31.03.2018.

Зокрема, протягом 2017-2018 років об’єкт контролю реалізував насіння і товарне зерно на підставі договорів, укладених поза межами товарної біржі, унаслідок чого Станція недоотримала доходів на суму 1,3 млн грн.

Також ревізією встановлено, що протягом 2017 року об’єктом контролю оплачено завищені обсяги виконаних ремонтних робіт на загальну суму 84,7 тис. грн.

За результатами контрольного заходу стосовно двох посадових осіб Станції складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Об’єкту контролю надіслали вимоги щодо усунення порушень фінансової дисципліни. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

 

Прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області