Політика чи маніпуляція: у Черкаській міськраді забракло депутатів

Напередодні міський голова відтермінував сесійне засідання з 9-го на 23 серпня у зв᾽язку з відсутністю на місці багатьох депутатів. Опозиційна меншість у складі фракцій БПП, «Вільних демократів» та «Громадянської позиції» обурилась і вирішила скликати засідання самотужки. Однак, снаги забракло. Без «Свободи» та «Батьківщини» кворум не зібрався.

Сердиті депутати негайно зібрали пресу і традиційно облили брудом опонентів, мовляв, влада не дбає про місто. В якості аргументів – безпрограшний варіант: діти й інваліди. Перші потребують фінансування нової української школи, другі – встановлення пандусів. На підмогу покликали директорів шкіл, які начебто поза політикою нарікали на владу.

Крім цього депутати без жодних доказів звинувачували міського голову у змові із суддею та пообіцяли скликати сесію наввипередки, 20 серпня власними силами. Нині активно збирають підписи прибічників.

Очевидно, прийдешні вибори не дають спокою представникам депутатських фракцій, що вже втратили свій рейтинг. Тож опозиціонери зацікавлені у переформатуванні більшості на свою користь, напевно, задля лобіювання власних інтересів.

Дивіться також: Анатолій Бондаренко розповів про розпуск міськради та кадрові зміни у виконкомі.