На Черкащині знизився рівень безробіття

Протягом останніх років спостерігається зменшення навантаження на ринку праці Черкащини. Відповідно до матеріалів Державної служби статистики чисельність зайнятих громадян у віці 15-70 років протягом першого кварталу 2018 року, у порівняні з відповідним періодом 2017 року, збільшилася майже на 3 тис. осіб і становила 507,7 тис. Рівень зайнятості населення віком 15-70 років збільшився і склав 56 %, серед населення працездатного віку – 67 %, рівень безробіття зменшився з 10,6 % у 2017 році до 10,2 %  у І кварталі  2018 року.

Про ці та інші тенденції щодо зайнятості населення регіону прокоментував на засіданні координаційної наради обласної державної адміністрації директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

За його інформацією, у 2018 році простежується стала тенденція до зростання чисельності штатних працівників, зайнятих у всіх сферах економічної діяльності. Так, якщо у січні вона становила 215,1 тис. осіб, то у червні понад – 217,2 тис. осіб.

Спостерігаємо і підвищення попиту роботодавців у працівниках. Так, кількість вакансій, поданих роботодавцями, зросла порівняно з січнем-липнем 2017 року на 5,5 % і становила понад 26 тис.

У розрізі галузей економіки найбільше зростання  штатної чисельності спостерігається в сільському господарстві, переробній промисловості, державному управлінні й обороні. Натомість у галузі торгівлі, освіти, охорони здоров’я, постачання електроенергії, навпаки, чисельність працівників зменшилася порівняно з початком року на 500-1 000 осіб.

Загалом послугами обласної служби зайнятості з початку року скористалось майже 37,5 тис. безробітних, це на 7 % менше ніж минулого року.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ