Створено перший Смілянський батальйон територіальної оборони

В умовах, коли у країні точиться неоголошена війна,важливо знати і вміти захищати свій рідний край. На Смілянщині від голосних слів перейшли до конкретних дій. 25 вересня на території військового полігону поблизу села Руська Поляна розпочались військово-польові збори підрозділів територіальної оборони Черкаської області. І мужні чоловіки Сміли і району стали тут першопроходцями. Саме із жителів Смілянщини була сформована перша стрілецька рота . Формувачем батальйону є Смілянський об’єднаний військовий комісаріат.

На збори прибули люди, що у реальному житті працюють в освіті, медицині, на виробництвах, в сільському господарстві чи в органах місцевого самоврядування, а тут вони об’єднані в одну категорію – резервісти . Тож за потреби вони зможуть взяти в у руки зброю . Як люди військовозобов’язані, свою службу розпочинають із присяги. В урочистій атмосфері перед лицем своїх товаришів присягають захищати свою Батьківщину.

Військове містечко, де розташувалась перша стрілецька рота довелось будувати власноруч , та би мовити, з нуля. І тут , як зазначив командир бригади територіальної оборони Черкаської області , на допомогу прийшли небайдужі  посадовці та підприємці.

Тож керівники району, які долучились до організації  військового містечка для проведення зборів резервістів, приїхали привітати учасників першої стрілецької роти.

Бійці у першій стрілецькій роті дуже мотивовані. Вважають за честь бути у витоків створення загонів територіальної оборони. Адже бути готовим  захищати свою малу батьківщину, повинен кожен чоловік, переконані вони.

Впродовж п’яти днів військово-польових зборів у резервістів насичена навчальна програма. Хоча більшість з них і сіл жили  у збройних силах та все ж свої навички треба поновлювати. Час ставить нові завдання.

Дивіться також: Смілянський водоканал можуть знову відключити від електрики.