Сміляни відкликають депутатів

12 жовтня частина депутатів Смілянської міської ради зібралася на екстрене сесійне засідання і проголосувала за поновлення Віктора Федоренка на посаді секретаря ради. Примітно, що іншу частину депутатів про цю сесію навіть не повідомили. Невдоволені таким розколом смілянського політикуму і люди. Тож не зважаючи на вихідний день, найбільш активні зібралися під стінами виконкому, аби вирішити, як змусити депутатів виконувати свої обов’язки перед громадою.

Олексій Цибко не радив людям, як діяти, а лише вислухав їхні проблеми та відповів на запитання, у тому числі і ті, що стосувалися поновлення Віктора Федоренка на посаді секретаря ради.

Розуміючи, що ситуація навряд чи зміниться найближчим часом і кожна частина депутатів буде відстоювати свою правду і свої інтереси, люди обрали шлях, яким уже пішли в інших містах країни. У Смілі розпочали збір підписів, аби за вимогою громади відкликати частину депутатів, котрі вперто не виконують свої обов’язки та дані виборцям обіцянки.

Ініціативу щодо початку процедури відкликання депутатів Смілянської міськради підтримали усі присутні. Кожен мав свої мотиви, але більшість твердили одне: дістало!

Люди певні, так далі тривати не може. Тож збір підписів за відклик депутатів Смілянської міськради пообіцяли продовжити.

Дивіться також: У Смілі члени виконкому виявилися відповідальнішими за депутатів.