На Черкащині проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи для працівників котелень освітніх закладів

Для працівників котелень закладів освіти Черкаської області головні державні інспектори Управління Держпраці у Черкаській області спільно з представниками відділів освіти районних державних адміністрацій провели інформаційно-роз’яснювальні заходи.
На семінарах розглянуто питання застосування Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском (НПАОП 0.00-.1.81-18), Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05), Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями (НПАОП 0.00-1.71-13), Правил безпеки систем газопостачання (НПАОП 0.00-1.76-15).
Учасників інформаційно-роз’яснювальних заходів поінформовано щодо вимог Закону України «Про охорону праці», у тому числі з питань дозвільної системи, функціонування ефективної системи управління охороною праці.
Головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Черкаській області та представники відділів освіти РДА акцентували увагу присутніх на актуальних питаннях виконання робіт з безпечної експлуатації котелень та котельного обладнання закладів освіти, забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального захисту.
Операторам котелень та машиністам-кочегарам роз’яснено вимоги нормативно-правових актів з охорони праці.
Держпраці попереджає: під час опалювального сезону у закладах освіти з’являється висока ймовірність виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж, вибухів, у тому числі під час експлуатації котелень. Причинами нещасних випадків є недотримання вимог безпеки з питань охорони праці.