У Смілі пройшли урочистості з нагоди 100-річчя Соборності України

Визначальну дату для державотворення Незалежної України – 100-річчя Соборності – у Смілі відзначили, організувавши урочистості у міському Будинку культури.

Історія докладно розповідає про те, як у 1919 році УНР та ЗУНР об’єдналися у єдину державу, підписавши Акт злуки. Про цю подію смілянам продемонстрували документальний фільм, авторам якого вдалося відтворити етапи становлення української державності 100 років тому.

Колесо історії невпинно рухається. Соборність і незалежність країни нині, як і 100 років тому, змушені відстоювати наші земляки. Тож пам’ять тих, хто віддав життя за Україну, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання, а до пам’ятного знаку поклали живі квіти.

Символічним цього року став візит у Смілу школярів з західного міста Яремче, котрі приїхали розділити радість національного свята з друзями.

Відчуття свята доповнили учасники концерту. Свої виступи цього урочистого дня усі виконавці, починаючи від найменших вихованців дитсадка №24 «Калинка», також присвятили рідній Україні.