Село Плескачівка на Смілянщині відрізане від життя

Стіна з байдужості, об яку вже другий місяць безрезультатно б’ються жителі села Плескачівка Смілянського району, вже їм набридла.

21 січня громада села разом з сільським головою Володимиром Захарченком підготували чергове звернення до районної адміністрації з проханням посприяти у відновленні автобусного сполучення, оскільки попередні неодноразові звернення плескачівців адміністрація просто проігнорувала. Але зустрітись з першим заступником РДА у людей не вийшло, тому що він до кінця робочої неділі у «невідомому» відрядженні й до людей вимушений був вийти заступник голови РДА з гуманітарних питань – Сергій Глізнецов. М’яко кажучи, з відповідей заступника, одразу стало зрозуміло, що питання не опрацьоване, а потрібні дзвінки й домовленості зроблені день у день з візитом людей. Так би мовити, щоб було, що відповідати.

На початку свого діалогу Сергій Володимирович запевнив людей, що вже сьогодні дороги до їхнього села будуть розчищені. Але постало питання, як бути з перевізником? Які важелі впливу потрібно застосовувати та хто повинен це робити? Заступник прокоментував, що на даний маршрут був оголошений конкурс, але жодної заявки від перевізників не отримано. Розповів Сергій Володимирович і те, що  договір з діючим перевізником й досі не розірваний. Цей факт неабияк збентежив людей, адже якщо договір діє, то й відповідальність за його невиконання ніхто не відміняв.

Згідно з договором, Замовник, тобто РДА, повинен здійснювати контроль за виконанням перевізником договору та організовувати контроль за дотриманням перевізником правил надання послуг. А за невиконання умов договору Сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством,- зачитав умови договору сільський голова Володимир Захарченко.

– Ця проблема виникла не сьогодні і не вчора, ще у жовтні я довів до відома керівників адміністрації про наміри Смілянського АТП припинити вихід автобуса на маршрут й особисто застерігав про можливі негативні наслідки, – розповідає сільський голова Плескачівки Володимир Захарченко. – У відповідь від першого заступника я почув, що він особисто «порішає» усі питання з перевізником. І що ми бачимо? Віз і нині там, просто, на мою думку, Олексій Вікторович не на своєму місці, а від його бездіяльності страждають люди. Жодної наради, жодного обговорення зі сторони адміністрації не ініціювалось, більше того, люди, які особисто звернулись до Олексія Вікторовича, були відправлені до мене, до сільського голови, який згідно із законом не наділений відповідними повноваженнями!

Вихід є, потрібно лише докласти зусиль, щоб його знайти. Адже діти не ходять до школи, швидка допомога не в змозі подолати круті спуски та підйоми, люди відрізані від життя, без медикаментів та свіжого хліба, – наполягали селяни.

Чи то з вірою, що їх все-таки почують, чи просто з бажанням поглянути в очі першому заступнику Смілянської районної адміністрації, кожен представник плескачівської громади офіційно записався на прийом до Пєчнікова Олексія Вікторовича. Зібрання як почалось у коридорі, так й закінчилось, люди вирушили до рідного села з обіцянками та сподіваннями, що до офіційної дати прийому громадян питання все ж таки вирішиться.

Дивіться також: Безпека життя у Смілі містян та національних меншин