Дорожній колапс у Малій Яблунівці об’єднав смілян

Так люди говорять про ділянку дороги в Малій Яблунівці, що пролягає від місцевої школи до  села Велика Яблунівка. Останнім часом вона перетворилася на фактично непроїзну. Кількашарове асфальтове покриття розбили до бруківки. Лише водії-відчайдухи наважуються здолати цей шлях на власних автівках. Більшість намагаються об’їхати цю ділянку яблунівськими периферійними вуличками. Але місцеві жителі б’ють на сполох. Мовляв, якщо так триватиме і далі,  то і їх швидко зруйнують. Що тоді?

Аби спільно знайти бодай якийсь вихід із ситуації, 2 лютого у місцевому клубі зібрали загальні збори.

Окрім начальника профільного управління житлово-комунального господарства і члена виконкому, котрий тривалий час вирішує проблеми Малої Яблунівки,  на збори до людей не приїхав жоден представник влади. Запитання не було кому задавати, тож більшість з них були риторичними.

Людям, як то кажуть, наболіло. Більше сотні смілян, котрі прийшли на збори, вирішили не мовчати. Емоції у залі вирували.

Люди ладні вже перекрити рух транзитного транспорту вулицями Малої Яблунівки. Лунали пропозиції встановити шлагбауми, перекрити бетонними блоками тощо.

Жителів Малої Яблунівки підтримали і доведені до відчаю мешканці інших мікрорайонів Сміли, де ситуація не краща, а подекуди і значно гірша.

Діяти помірковано людей закликав керівник профільного управління. Адже з холодним розумом змусити високопосадовців діяти в інтересах громади і все ж таки відшукати джерела фінансування ремонту доріг – можливо.

Поки на зборах в Малій Яблунівці вирішили витримати двотижневу паузу і дати представникам влади останній шанс виправити ситуацію. Підготували офіційне звернення, додали майже 2, 5 тисячі підписів місцевих жителів. Якщо результату не буде, запевняють люди, вдадуться до радикальних дій.

Дивіться також: Дорога на в’їзді у Смілу біля бази Шапіровського лишається непроїзною