Шаховий турнір гостинно прийняли на «Сміламаш»

2 лютого відбулась відкрита першість міста з шахів серед дітей та учнівської молоді, присвячений 75 річниці визволення Сміли від фашистських загарбників. Організаторами заходу виступив міський будинок дитячою та юнацької творчості. Популяризації такої цікавої та інтелектуальної гри як шахи вирішили сприяти і смілянські машинобудівники. Тож запросили провести змагання на території «Сміламаш».

Учасників змагань розділили на три групи. У вищій лізі грали діти, які вже мають за плечима чимало перемог у обласних і всеукраїнських шахових змаганнях. У середній групі змагались учасники середнього рівня підготовки, а у третій групі за перемогу боролись найменші учасники від 4-х років. Грали за швейцарською системою. За правилами у кожному наступномутурізустрічаються супротивники з однаковою або близькою кількістю очок.

Але головне для юних смілянських шахістів, що вони грати в своє задоволення. Як зазначив головний суддя змагань, його учні тут тренуються перед відповідальними шаховими двобоями. Адже незабаром першість області із шахів і представляти Смілу на неї поїде чимало юних смілянських шахістів. Самі гравці запевняють грати люблять, багато тренуються і тому мають чимало перемог

На своєму рахунку перемоги у престижних шахових змаганнях має і Поліна Безсонна.

Певна дитяча безпосередність і в той же час притаманна грі у шахи зосередженість. Все це є у семирічного Дениса. Грає лише півроку, але вже є серйозним суперником.

Шахова боротьба дітей захопила і дорослих. Поза змаганнями вони теж сіли за шахівниці. Не втримався і директор «Смілянського машинобудівного заводу» Олександр Милько. На завершення змагань запевнив, що ця першість є дебютом, але в подальшому започатковану традицію проведення змагань на території підприємства, обов’язково продовжать.

Завершила змагання традиційно церемонія нагородження. У вищій лізі перше місце поділили Поліна Безсонна та Денис Яненко. Серед учасників середньої групи найкращим став Даниїл Кобзар.Серед найменших першу сходинку посів Юра Мальований із Балаклеї. Грамотами відзначили і ряд учасників, що показали гарні результати.

 

Дивіться також: