З початку 2019 року змінився порядок виплати субсидій

Представники регіональних друкованих засобів масової інформації та місцевого телебачення ознайомилися з механізмами виплати житлових субсидій сьогодні на прес-конференції в головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Захід ініційовано головним управлінням Фонду в області, до участі запрошено директора Департаменту соціального захисту Черкаської облдержадміністрації Руслана Чикала, який повідомив про зміни стосовно виплати житлових субсидій, що чекають на громадян із першого березня.

Начальник головного управління Фонду в Черкаській області Світлана Зінник поінформувала, що виплату житлових субсидій у готівковій формі особам, які отримують пенсію, здійснюватиме Пенсійний фонд України. На рівні Мінсоцполітики, Пенсійного фонду України та Інформаційного центру Мінсоцполітики підписано протокол взаємодії щодо виплати субсидій. Усі обміни реєстрами субсидіантів буде проведено на центральному рівні. Для забезпечення виплати житлових субсидій готівкою Пенсійний фонд України відкриє в Державній казначейській службі України окремий поточний рахунок. Розподіл коштів між регіональними управліннями здійснюється відповідно до поденної потреби в коштах на виплату житлових субсидій у межах сум, які надійдуть від Мінсоцполітики України.

– Розмір призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за лютий 2019 року пенсіонери отримають разом із пенсійною виплатою, при цьому звертатися особисто до Пенсійного фонду не потрібно, – акцентувала Світлана Зінник.