Черкаські кінодокументалісти зустрілися з польською громадою міста та презентували фільм “Загублені сліди історії”

Олег Бурячок та Валерій Воротник, автори та продюсери повноформатного документального фільму “Загублені сліди історії” зустрілися з польською громадою Черкас в рамках Польського культурного центру і презентували свій фільм, присвячений пошуку знищених та маловідомих сторінок спільної історії України та Польщі.

Зі вступною промовою виступив пан голова Польського культурного центру імені Кароля Шимановського Геннадій Ліневич.

Валерій Воротник та Олег Бурячок розповіли про ідею фільму та поділилися планами на найближче майбутнє – підготовкою до зйомок вже художньої стрічки “Замость. За нашу та вашу свободу!”

Нагадаємо, що телекомпанія Антена” минулого року виграла  в Українському культурному фонді грант на виробництво документального фільму. Зйомки відбувалися на території Черкащини та Польщі. В якості експертів в стрічці брали участь відому українські та польські вчені, громадські діячі та журналісти. Серед них Ядвіга Хмельовська, Пшемислав Станко, Маріуш Патей, Анатолій Шолудько-Каліновський, Андрій Кравець, Анатолій Чабан, Валерій Ластовський, Михайло Сиволап, Максим Степанов, Дмитро Куштан, Тарас Теліженко та Оксана Гречко.