“Самопоміч” збирає підписи, аби привести до ладу вул. Бидгощську

Відрізок вулиці Бидгощської, що біля митного посту «Черкаси-Північний», поступово перетворюється на місячний ландшафт. Поруч розташовані два гаражних кооперативи, керівництво яких на прохання власників гаражів близько 15 років звертаються до різних інстанцій, аби вирішити питання з асфальтуванням вулиці – але, як кажуть – віз і нині там.

За словами керівництва кооперативів, КП «ЧЕЛУАШ», яке розташоване поруч, час від часу засипає ями гравієм – але вулиця потребує капітального ремонту.

На проблемній ділянці розташовані два автокооператива – «Черкаси» і «Колос». Кількість власників гаражів сягає 1500 осіб. Звичайно, їх хвилює стан під’їзної території, бо зламані елементи підвіски – хвилинне діло, але великі витрати.

Також вулицею щодня проїздять кілька десятків автомобілів – і вантажних, і легковиків, – що прямують до митного посту «Черкаси-Північний» та кількох підприємств, розташованих на його території та поруч.

Збір підписів за виділення коштів на відновлення асфальтового покриття ініціювала фракція партії «Об’єднання «Самопоміч» в Черкаській міській раді. Взагалі у цьогорічному бюджеті розвитку міста передбачені кошти на ремонт вулиці, але, за словами депутата міської ради від «Самопомочі» Олексія Романова, є ризик, що ця ділянка ремонту так і не дочекається.

На думку керівників фракції – саме кількість зібраних підписів, які направлять на розгляд сесії міської ради, стануть тим важелем, який допоможе спрямувати кошти з міського бюджету на ремонт даної ділянки.

За два дні ініціативна група «Самопомочі» вже отримала понад 200 підписів. До ініціативи долучились і працівники митного посту «Черкаси-північний», які щодня приймають десятки автомобілів, зокрема, з Європи, що змушені користуватись цією вулицею.

На думку керівництва митниці – в закордонних перевізників складається негативне враження про Україну завдяки неякісному стану доріг.