У Черкасах відзначили Всесвітній день води

Понад 200 черкаських школярів спробувати свої сили в конкурсі «Екологічна казка», який для нашого міста став традиційним. У Черкасах його проводять дев’ятий рік поспіль. Нині діти створили 130 унікальних робіт про воду в природі та в побуті. Авторів кращих із них відзначили грамотами та заохочувальними подарунками.

Їх нагородження провели до Всесвітнього дня водних ресурсів на Соборній площі Черкас. Тут розгорнулося своєрідне еко-містечко з майстер-класами, дослідами з водою та аквагримом. Юним відвідувачам демонстрували спеціальну техніку підприємства.

На відкритті заходу учасників конкурсу та всіх, хто долучився до святкового дійства, привітав міський голова Анатолій Бондаренко.

– Ми в Черкасах маємо одну з найкращих станцій очистки питної води. Надзвичайно приємно, що всі представники нашої комунальної галузі докладають максимальні зусилля, аби вода в домівки наших черкащан потрапляла вчасно, без перебоїв і хорошої якості, – відзначив очільник міста.

Церемонію нагородження учасників конкурсу «Екологічна казка», які вибороли перше, друге та третє місця, провела заступник міського голови Людмила Бордунос.

– Вдячна всім працівникам комунального підприємства «Черкасиводоканал» за те, що підтримують цю ініціативу та впроваджують її в життя, – наголосила вона. – Уже змалечку наші діти розуміють, наскільки важливо берегти воду, навколишнє середовище і що саме від цього залежить майбутнє планети.

Участь у конкурсі брали учні від 1-ого до 11-ого класів. Його метою, розповідає директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко, є те, аби діти через творчість формували своє відношення до екології та навколишнього середовища, а ще – замислювалися про збереження водних ресурсів. Як результат у перспективі зменшити втрати питної води.

– Хотілося б, аби ми всі разом звертали увагу на світ і середовище, в якому ми живемо, – коментує він. – Берегли його, дбали про нього. Цим заходом, серед іншого, ми прагнули показати ще й роботу нашого колективу. У нас працює понад 600 осіб, але мешканці часом навіть не замислюється над тим, яким чином вода потрапляє у крани.