Черкаський водоканал привітав містян з Днем води

Як відомо – без води і не туди і не сюди. Ця жартівлива фраза доволі вірно передає значимість води в житті людини. Понад два мільярди людей на планеті – близько 2,1 мільярда – не мають на даний момент постійного доступу до чистої питної води. Ще вдвічі більша кількість людей, 4,3 мільярда осіб, живуть, не маючи безпечних санітарних умов. Про це йдеться у щорічній доповіді ЮНЕСКО. Саме тому ООН започаткував Всесвітній день водних ресурсів – 22 березня проводяться заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів.

Комунальне підприємство “Черкасиводоканал” вперше організує в центрі міста святкові заходи, присвячені Всесвітньому дню води. Метою цього заходу є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

Цього року за програмою святкування відбулися різні майстер-класи, виставка спеціальної техніки та нагородження черкаських школярів, учасників 9-го міського конкурсу «Екологічна казка». Наразі в конкурсі взяли участь близько 200 дітей, які надали 131 роботу.

Не оминув увагою захід й міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Очільник міста наголосив, що Черкаси мають чи не найкращу в Україні якість питної води, про що особливо піклується міська влада.

Святкування відбувалося на Соборній площі Черкас. Ще здалеку містяни могли почути музику та співи у виконанні дитячих колективів, а ті, хто заходив на площу з боку вулиці Лазарєва, одразу потрапляли на виставку спецтехніки КП “Водоканал”. Особливо ця виставка була до вподоби дітям, які захоплено оглядали величезні машини та не втрачали можливості сфотографуватися за кермом.

Також на площі працювала атестована лабораторія підприємства, яка є однією з найкращих в країні. Кожен з присутніх міг наочно ознайомитись з принципами її роботи. А дітлахи охоче ласували чистою питною водою – яка є найкращим напоєм.

Особливо цікавим для присутніх став майстер-клас порятунку непритомного з оглядового колодця – коли робітник, споряджений в елементи особистого захисту та за допомоги своїх колег дістав з колодця людину, що втратила свідомість. Наочно було продемонстровано, що завдяки сумлінній та колективній праці робітників водоканалу містяни цілодобово можуть користуватися питною водою,

Роботи учасників конкурсу «Екологічна казка» також були представлені на площі в креативній локації. Найкращі доробки, які найбільш повно розкрили проблему взаємодії людини з природою, високо оцінили організатори конкурсу, а конкурсантів-переможців нагородили подарунками та почесними грамотами заступник міського голови Людмила Бордунос та директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.