ВІДЕНСЬКА ЗМОВА. Продовження традицій СДПУ(о)

Ще на березень 2014 року його рейтинг був 2%: колишній голова РНБО, звільнений за розкрадання коштів, колишній член СДПУ(о) , співзасновник Партії Регіонів. Здавалося б, серед трійки так званих «лідерів» тодішнього несилового Майдану (Яценюк, Кличко, Тягнибок) Порошенку ніщо не сулило стати Президентом.

Як відомо для широкого загалу, головними утримувачами і спонсорами тодішньої Партії Регіонів були 3 особи: Фірташ, Льовочкін і Ахметов. В березні чотирнадцятого Фірташа було заарештовано у Відні за підозрою США у хабарництві. США вимагало екстрадиції.

Проте вже в квітні стався історичний факт, який все змінив:Відбулася зустріч у форматі Фірташ – Льовочкін – Порошенко – Кличко. Факт зустрічі не став би відомий, якби не суд Фірташа у квітні п’ятнадцятого. Сам факт зустрічі підтвердив навіть Порошенко, щоправда в контексті, що вони випадково пересіклися в холі готелю. Зустріч тривала 28 годин.

З результатів: Кличко (якого Фірташ ще з 2012 року фінансував) зливається під Порошенка і отримує крісло мера Києва. Про все інше ми можемо здогадуватися.

Перестрибнемо «АТО за два дні», «Ілловайські офшори» розкрадання Укроборонпрому, фейкове знищення 46 мілліардів гривень, «Роттердам+», «Дюссельдорф+», та багато іншого і повернемось у 2018. Тоді ще не було лозунгів «Або Порошенко, або Путін», був інший : «Або Порошенко , або Бойко». Створення такої електоральної пари на фоні так званих реформ в зоні війни, а по суті лише перейменування АТО в ООС мало б закріпити у проукраїнської частини населення віру, що їх єдиний вибір – Порошенко, а в проросійської – Бойко.

Чому не вийшло?
Фактор Ахметова. В Опозиційному Блоці Ахмєтов завжди мав 51% , а Фірташ з Льовочкіним 49%. Коли стало питання об’єднання всіх проросійских сил, Ахметову запропонували третину… відмовився, ОП Блок отримав санкції на в’їзд до Росії, а Медведчук, Рабінович, Фірташ і Льовочкін створили свій проект – «За Життя».
Фактор Коломойського. Образа за «Приват» .Ще рік тому ніхто не міг уявити , що Зеленський всерйоз піде на вибори. Сьогодні він перший навіть в провладних соціологічних опитуваннях і головне: його «ватну» риторику сприймає Південь і Cхід.

Таким чином ставка Порошенка на електоральну пару з Бойко не зіграла. Вікул і Зеленський банально розтягнули проросійський електорат.

Що відбувається сьогодні вже нагадувати не потрібно. На фоні подій з розкраданням в Укроборонпромі і величезного скандалу, що буквально робить з Порошенка мародера, Бойко з Медведчуком летять до Москви. Найбільше «порошенківський» «Прямий» і «П’ятий» говорили про те, що останні заявили про можливу розширену коаліцію з Тимошенко. В чиїх інтересах це було сказано? Виключно в інтересах Петра Олексійовича, який сьогодні бореться з Юлею Володимирівною за вихід у другий тур, де розрахунок йде на те, що умовно «думаюче» населення не проголосує за Зеленського, який не дуже розбирається в політиці.

На кінець зазначу, що СДПУ(о), партія пострадянських «еліт», пов’язана з КДБ, створена в 1990 – партія Кравчука, Медведчука, Шуфрича і Порошенка. Саме ця партія підтримувала на виборах Кучму і Януковича. І саме ця партія у вигляді «БПП» і « За життя» сьогодні знову хоче поділити Україну.
Я не є прихильником Тимошенко, Гриценка, Смешка, Шевченка, Зеленського та інших. Але я маю чітку упевненість, що кожен голос за Порошенка – голос в скарбничку СДПУ(о). Вибір за вами.