У Смілі відбулася сесія міськради

28 березня відбулася чергова сесія Смілянської міської ради сьомого скликання. Проектів рішень на порядок денний винесли близько сотні. Окрім земельних, більшість стосувалися житлово-комунальної галузі міста та діяльності комунальних підприємств. Зокрема, депутати вкотре надали фінансову підтримку теплопостачальному підприємству Сміли в розмірі понад мільйон гривень та змінили графік повернення поворотної фінансової допомоги в бюджет для КП «Смілакомунтеплоенерго», дозволивши повертати кошти, починаючи з жовтня. Затвердили смілянські обранці і Програму з утримання та ремонту доріг Сміли на 2019-й рік.

Позитивним було голосування і за проекти рішень, що стосувалися будівництва у Смілі міні-ГЕС на Яхновій греблі водосховища річки Тясмин. Нагадаємо, що ці питання кілька разів поспіль депутати міськради категорично відмовлялися підтримати.

Проголосували цього дня у Смілі і за реорганізацію школи №13 шляхом перетворення. Там планують додатково відкрити групу дошкільнят і таким чином загальноосвітню школу перетворити на навчально-виховний комплекс. Під час сесії у Смілі 28 березня зробили також перший крок до придбання та будівництва сміттєсортувальної лінії, затвердивши профільну Програму та пообіцяли знайти гроші в бюджеті на втілення в життя проекту щодо реконструкції Графського озера та Графського парку, що поряд зі стадіоном «Авангард».

Голосували цього дня і за виділення фінансової допомоги смілянам, котрі опинилися в складних життєвих обставинах та низку земельних питань.