На Черкащині розпочато «Нерест 2019»

На Черкащині  розпочалась щорічна операція «Нерест-2019». Двомісячник охорони риби, відповідно до розпорядження Черкаської обласної адміністрації, триватиме з 01 квітня 2019 до 09 червня 2019.  В цей час  посилюють державний нагляд (контроль) за станом охорони, використання і відтворення риби та інших водних живих ресурсів.

Працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу, Управління Держрибагентства в області спільно з Нацполіцією, представниками органів місцевого самоврядування та громадськими інспекторами проводитимуть оперативні рейдові перевірки на річках та водоймах області. Такий контроль здійснюватимуть відповідно до законів України «Про тваринний світ», «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних ресурсів».

Слід зазначити, що наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області забороняється промислове рибальство та обмежується любительське і спортивне, а також добування інших водних живих ресурсів у цей період. При цьому встановлено перелік ділянок на Кременчуцькому водосховищі на території Черкаської області, які є нерестовищами риби і там вилов заборонений. Є затверджений перелік ділянок для задоволення потреб рибалок в аматорському вилові риби, для спортивного й любительського лову риби в період весняно-літньої заборони 2019 року.

Водночас в управлінні екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації закликають дотримуватись вимог щодо заборони робіт і заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, а саме: проведення вибухових робіт, феєрверків, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.