Відомий мандрівник, фахівець із екстремального виживання Сергій Гордієнко завітав у Смілу

 Під час чергової експедиції в рамках комплексної навколосвітньої програми «Solotransglobal» відомий мандрівник, один з провідних у світі фахівців екстремального і одиночного виживання Сергій Гордієнко завітав у Смілу.

Поспілкуватися з географами та школярами, котрі цікавляться зв’язками між природним середовищем та діяльністю людини, Сергія Гордієнка запросили в навчально-виховний комплекс «Лідер». Чоловікові, котрий побував на різних материках, здолав тисячі кілометрів, подорожуючи різними країнами світу, збираючи матеріал про психологію виживання в екстремальних умовах,було про що розповісти.

Нинішня експедиція Сергія Гордієнка у рамках проекту «Acva – Solotransglobal»  – це також частина навколосвітньої подорожі. Її маршрут пролягає з Києва через Румунію, Болгарію,  Грецію, Італію, Марсель у Франції, Барселону в Іспанії. Назад він планує повернутись, завітавши в Мілан, Відень, Бухарест.  Загалом Сергій Гордієнко планує здолати більше 11-ти з половиною тисяч кілометрів.

Примітно, що під час своїх експедицій Сергій Гордієнко не використовує жодні автотехнічні засоби, окрім невеликого каяку. Це човен на кшталт одномісної байдарки, завдяки якому чоловік долає невеликі моря та великі озера.

Саме за таких умов під час піших переходів найефективніше вивчати аспекти адаптації  людини, запевняє  Сергій Гордієнко.

Світ змінюється і в залежності від погодних умов. Тож небезпеки в існуючому середовищі надзвичайно великі і до зустрічі з ними варто бути готовим, говорить пан Сергій. Тому найголовніше правило, аби вижити у цьому світі, на думку досвідченого мандрівника, – це менше страху і більше знань.

Головна мета Сергія Гордієнка, котрий подорожує один, – довести, що людина може вижити в будь-яких умовах, лише подолавши власний страх.

Розмова з людиною, котра має за плечима величезний багаж знань і, головне, знає, як вижити у цьому складному і мінливому світі, видалася надзвичайно цікавою. Діти уважно слухали, задавали запитання. На згадку фотографувалися та обіцяли чекати нових цікавих розповідей і порад Сергія Гордієнка, як вижити у світі, які він акумулюватиме, спираючись на власний досвід, здобутий в нових експедиціях.

Дивіться також: Сміляни та жителі прилеглих сіл взяли участь в благодійній акції «Великодній кошик для бійців»