У ЧЕРКАСАХ СКОЄНО ЗАМАХ НА ЖИТТЯ ВАДИМА КОМАРОВА. ЛІКАРІ БОРЮТЬСЯ ЗА ЖИТТЯ ГРОМАДСЬКОГО АКТИВІСТА

Вранці 4 травня стався напад на відомого черкаського активіста, громадського діяча та блогера Вадима Комарова.

за словами речника Нацполіції в області Дмитра Грищенка, подія сталася 4 травня близько 9 години ранку на одній із вулиць у центрі Черкас.  Відкрито кримінальне провадження за статтею про умисне тяжке тілесне ушкодження, її санкція передбачає позбавлення волі до восьми років.

Вадим Комаров відомий своїми гучними заявами відносно корупції в Черкасах і області, проводив власні антикорупційні розслідування, зокрема, щодо виділення земельних ділянок та встановлення МАФів посадовцями та депутатами Черкаської міськради.

Вадим Комаров у 2000-ні роки займався журналістикою. Зокрема, він кілька років працював в газеті «Антена», видавав власну газету «Фактор». Гострі публікації Вадима Едуардовича стосувалися здебільшого фактів корупції та таємниць кримінального світу Черкас.

Останнім часом він сконцентрував свою роботу на соціальних мережах, був призначений радником міського голови Черкас Анатолія Бондаренка.

Невідомі напали на громадського діяча в центрі міста і нанесли кілька потужних ударів по голові тупим металевим предметом. Ймовірно – молотком.

Журналіст був доправлений до третьої міської лікарні в реанімаційне відділення. Лікарі борються за життя громадського активіста.

Загалом в Україні з початку поточного року зафіксовано 23 випадки застосування сили проти журналістів.