Кухарчук Братко

«Нацкорпусівці» Кухарчук та Братко, які хотіли запитати Порошенка про відрубані руки Свинарчука, залишаються під нічним домашнім арештом

Дмитру Кухарчуку змінено запобіжний захід: з цілодобового на домашній арешт у нічний час.

6 травня Придніпровський районний суд змінив запобіжний захід голові обласного осередку партії «Національний корпус» Дмитру Кухарчуку. Згідно з ухвалою суду, цілодобовий домашній арешт змінено на домашній арешт у нічний час. Відтепер Дмитру Кухарчуку, як і іншому члену Нацкорпусу Антону Братку, заборонено залишати дім із 20:00 до 07:00.

Запобіжний захід діятиме до 11 червня.

Нагадаємо, членів «Національного корпусу» звинувачують в організації масових заворушень 9 березня. Після виступу Петра Порошенка на сцені біля ПК «Дружба народів» представники «Національного корпусу» намагалися прорватися до Гаранта, аби поставити запитання у справі екс-секретаря РНБО Гладковського-Свинарчука щодо крадіжок в оборонній сфері. Тоді Порошенко де-факто втік зі сцени і поспішно залишив Черкаси. А поліція перекрила периметр, забезпечуючи втечу.

На судове засідання прийшли також міський голова Анатолій Бондаренко та нардеп Олег Петренко. Він також просив суд змінити запобіжний захід Дмитру Кухарчуку на більш м’який під своє особисте зобов’язання.

Врешті судом запобіжний захід Дмитру Кухарчуку змінено з цілодобового домашнього арешту на арешт у нічний час.

Дмитро Кухарчук вважає справу політичною і збирається оскаржувати це судове рішення в Апеляційному суді.

Антону Братку суд залишив запобіжний захід без змін – йому заборонено залишати дім із 20:00 до 07:00 наступного дня.

Дивіться також: #ANTENNASTUDIO: Дмитро Кухарчук закликав черкащанам не голосувати за Порошенка