На «Сміламаш» вшанували пам’ять заводчан, що наближали Перемогу

«Від заводських станків вони пішли в безсмертя » – самий такий напис знаходиться на пам’ятнику , що встановлений на території «Смілянського машинобудівного заводу».  Щороку на весні на цьому святому місці збираються працівники підприємства, школярі та ветерани. Вони спілкуються і згадують всіх заводчан, які наближали Велику Перемогу 1945 року.

На урочистості, розділити радість свята Перемоги з колегами, завітав теж в минулому заводчанин, а нині заступник голови ради ветеранів Сміли Віктор Іншаков.

У передсвятковий день Борис Ілларіонович Гарпинич приймав особливі слова вітання від керівництва заводу та побажання залишати в строю ще не один рік. Пам’ять всіх заводчан-визволителів, кого немає нині поруч і чиї імена сьогодні викарбувані на гранітних плитах, учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання. Символічно до підніжжя пам’ятника лягли живі квіти .

Такі урочистості це не лише вшанування визначної дати, а й можливість поспілкуватись заводчанам-ветеранам. Вони щиро тиснуть один одному руки і бажають здоров’я.  День Перемоги – це велика дата і цінність цієї події вони хочуть залишити всім наступним поколінням.