Сміляни відзначили День пам’яті і скорботи

Війна вже понад 70 років нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Віддати данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої світової 8-го травня зібралися і жителі мікрорайону Мала Яблунівка.

На мітинг-реквієм вийшли учителі, учні місцевої школи, настоятель храму святих новомучеників Черкаських Олексій Лукаш, голови квартальних комітетів, представники колективу вагонного депо і Шевченківської вагонної дільниці та делегати від влади. Не залишились осторонь і ті, хто вже тривалий час опікується благополуччям даного мікрорайону та його жителів – депутат Смілянської міськради Роман Хоменко та член виконкому Олег Трушкевич.

З усіх нині живих ветеранів Другої світової лише одна жінка, молодість якої опалила війна, Ніна Григорівна Кобзіна, змогла прийти на мітинг. Слова вдячності, квіти і подарунки жителі Малої Яблунівки у цей особливий день підготували для тих, хто відвойовував мир.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять людей, котрі своїм подвигом звеличили рідну землю, віддавши життя у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність і єдність нашої держави.

До підніжжя пам’ятника, що височіє над братською могилою поблизу недобудованого храму та місцевого клубу, цього дня лягли живі квіти.

День пам’яті полеглих у Другій світовій війні – це лише часточка великої данини і пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. І хоч нині надзвичайно мало залишилось учасників тих буремних подій, ми усі щиро їм вдячні. Доземний уклін. Пам’ятаємо…