У Смілі розпочали змагання юних джур

13 травня у Смілі розпочали змагання юних джур. 14 шкільних команд-учасниць зібралися разом, аби продемонструвати найкращі свої якості, знання та вміння під час участі у першому міському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)». Урочисте козацьке коло за традицією організували на шкільному подвір’ї навчально-виховного комплексу №15. Розпочали з підняття українського прапора, хвилини мовчання за загиблими воїнами та Божого благословення.

Серед почесних гостей, котрі приїхали привітати юних джур, свою підтримку висловив і голова наглядової ради Смілянського машинобудівного заводу Сергій Зборовський. Адже за порівняно короткий період він допоміг втілити в життя чимало ініціатив смілянських школярів.

Попереду на шкільні рої чекає три дні перебування у табірному містечку на лоні мальовничої природи у мікрорайоні Мала Яблунівка і чимало цікавих змагань. Це і туристична спортивна смуга перешкод, захист справи «Доброго діла», творчо-мистецький етап «Ватра», інтелектуальна гра-вікторина «Відун», спортивно-інтелектуальна гра «Пластун», змагання з надання першої долікарської допомоги, тактична гра і навіть танцювальний конкурс. До них учасники готувались цілий рік, тож кожна команда рішуче налаштована на перемогу.

Гра покликана гартувати дух і тіло, виховувати сміливість, наполегливість, рішучість, мужність. «Сокіл» («Джура») навчає знати і підтримувати кращі традиції українського козацтва, тож пробуджує патріотичні почуття і формує національну гідність, високу свідомість і в подальшому активну громадянську позицію, переконані організатори.

Смілянські нащадки козаків вразили присутніх своєю сміливістю і впевненістю у власних силах. Винятком не стали навіть найменші учасники.

Свою готовність стати на захист країни юні джури продемонстрували під час конкурсу «Впоряд». До участі у цих змаганнях смілянські школярі підійшли не лише творчо, а й надзвичайно відповідально.

Проведення першого міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» у Смілі вкотре засвідчило  впровадження козацької педагогіки в навчально-виховний процес та посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді. Саме нинішньому поколінню юних джур невдовзі належить розбудовувати нашу країну та захищати  її кордони і незалежність. І те, що вони вже це усвідомлюють – надзвичайно важливо.