У рамках патріотично-мистецького проекту «Армія з народом» у Смілі відбувся концерт академічного оркестру Збройних Сил України

8 травня у рамках патріотично-мистецького проекту «Армія з народом» у Смілі відбувся концерт Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України. Це провідний творчий колектив України, музичний символ її Збройних Сил. Неодноразово його учасники під керівництвом начальника оркестру-художнього керівника- полковника Ігоря Биковського виступали і на Сході України перед військовослужбовцями та цивільним населенням. Їх радо зустрічали в Волновасі, Мар’їнці, Попасному. Повен зал міського Будинку культури вони зібрали і у Смілі. Чимало бажаючих насолоджувалися дійством і на балконі.

Смілян учасники Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України порадували професійним виконанням чималої кількості українських пісень. Серед них були як давно відомі твори української класики та народної музики, приміром, «Степом, степом…», «Ніч яка місячна, зоряна, ясная…», так і чимало нових, сучасних. Вдалі музичні композиції полонили смілянську публіку.

Шквалом оплесків глядацької аудиторії завершувалася фактично кожна пісня і колоритного фольклорного ансамблю, що виступає в складі оркестру Збройних Сил України.

Жартівливі композиції чергувалися з надзвичайно серйозними. А балада про дві душі у виконанні солістки оркестру проникла в душу кожного з присутніх, у багатьох викликавши сльози від усвідомлення втрат кращих синів України, цвіту української нації.

Загалом, тематичний концертний виступ відбувся під гаслом «Армія з народом». До 14 травня заплановано ще чотири виступи військово-музичного колективу Збройних Сил України на Черкащині: у Чорнобаї, Драбові, Тальному та Христинівці. Головна мета – демонстрація єдності Збройних Сил України та цивільного населення, зміцнення авторитету та іміджу українського війська, пропагування військової служби та необхідності виконання священного обов’язку з захисту Батьківщини для кожного громадянина України.

Патріотично-мистецький проект «Армія з народом» триватиме до кінця 2020 року. Тож за два роки планують дати близько двохсот концертів, по 6-10 у кожній області.