Черкаська місцева прокуратура

Оголошено підозру директору спортивної школи за привласнення та заволодіння бюджетними коштами

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактами привласнення та заволодіння бюджетних коштів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (пособник у вчиненні привласнення, заволодіння чужим майном, яке перебувало в його віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 (пособник у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Установлено, що директор одного з товариств, за попередньою змовою з виконавчим директором товариства за фізичною особою – підприємцем, сприяв вчиненню злочину, а саме заволодінню, привласненню чужого майна – коштів місцевого бюджету, внесенню завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів з виконання робіт капітального ремонту будівлі дитячо–юнацької спортивної школи з веслування Черкаської міської ради та заволодінню коштами місцевого бюджету в розмірі 670 тис. грн, що спричинило матеріальну шкоду охоронюваним громадським інтересам територіальної громади м. Черкаси.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів директору спортивної школи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудове розслідування триває, прокуратурою вживаються заходи щодо проведення необхідних процесуальних дій в розумні строки.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.