черкаська ода фонтан

“Черкасиводоканал” забезпечує функціонування 11 черкаських водограїв

Фонтанів у Черкасах немало, і багато з них мають цікаві історії. Безумовним фаворитом по кількості водограїв в Черкасах є парк Сосновий Бір. Однією з візитних карток Черкас є водограй з русалкою. Цю мармурову скульптуру роботи Єгора Терехова встановили в 2009 році. На образ русалоньки скульптора надихнула черкаська дівчина Людмила. Але місто пам’ятає і стару русалоньку – бронзову, яку в 2007 році викрали. А фонтан, що біля міськради, містяни прозвали “їжаки”. Таке прізвисько фонтан отримав за форму куль, з яких б’ють струмені води.

Чи не найстаріший у Черкасах музичний водограй розташований за будівлею ОДА. Його збудували у 60-х роках минулого століття. Старий фонтан прикрашала статуя дівчини з мушлею, а водограй мав дві чаші. Після реконструкції статую перенесли на територію “Водоканалу”, а у фонтана залишилася одинока чаша. Після завершення сезону фонтанів чаша водограю перетворюється на подіум.

Фонтан на площі біля “Дружби народів” може похвалитися різнокольоровою підсвіткою. Він з’явився у 1980 році. У 2010 після реконструкції у фонтана з’явилася форма чаші. Вважається одним з улюблених місць зустрічей черкащан і, до речі, традиційна точка збору черкаських колекціонерів монет.

Ці та інші відомі і менш відомі фонтани в Черкасах обслуговують спеціалісти “Черкасиводоканалу”, які роблять свій важливий вклад, щоб влітку, в спеку містянам легше було дихати і щоб фонтани продовжували милувати око та піднімати настрій.

Вартість робіт з обслуговування фонтанів коштує близько 1,8 мільйона гривень

Часто молоді черкасці, як і молодь у багатьох інших містах, використовують фонтани для розваг, зокрема і для купання. І важко сказати, що це – елемент міських культур чи хуліганство. Але точно таке купання може бути небезпечним.

Фонтани оброблені хімічними регентами і деякі з них знаходяться під електричним струмом

Черкаські водограї переважно знаходяться в центральній частині Черкас — міста на Дніпрі, що сьогодні активно розвивається та розбудовується. І є велике сподівання, що вже невдовзі нові фонтани з’являться й у віддалених районах міста. Про можливість будівництва нових фонтанів ми нещодавно чули від джерел у міській раді.