Аварійні дерева – відповідальність власників будинку

Ще три роки тому на подвір’ї двоповерхівки, що на вулиці Незалежності, 68, всохла доволі велика, оточена дротами, береза.

За цей час мешканці будинку написали безліч звернень в різні інстанції, аби аварійне дерево спиляли і ліквідували загрозу для будівлі та людей.

Восени минулого року представники місцевої влади у офіційній відповіді на чергове звернення порадили людям звернутися в СКП «Наш дім», на балансі якого і знаходиться даний будинок.

В управлінні житлово-комунального господарства Сміли підтвердили, що, дійсно, аварійні дерева видаляють. І кошти на ці роботи у бюджеті міста передбачені. Щоправда, бюджетним коштом видаляють лише дерева, що знаходяться на загальноміській території. А дана аварійна береза височіє у дворі будинку. Тож зрізати її має або його балансоутримувач, якщо кошти на виконання цих робіт закладено в тариф, або самі власники квартир.

Мешканці будинку, на подвір’ї якого височіє аварійна береза, дійсно сплачують чималу квартплату в ЖЕК.

Пані Лідія твердить: у будинку квартир небагато, та й залишились фактично одні пенсіонери, котрі не в змозі оплатити дороговартісні роботи з видалення проблемної берези.