Криваве правосуддя

29 жовтня 2015 року у селі Лящівка Чорнобаївського району ранком о восьмій годині біля будинку директора СТОВ «Лящівка» Скрипки Федора пролунав вибух. Місцевий житель Рудик Володимир, дочекавшись приїзду господарів, підірвав дві гранати Ф-1. Доведений до відчаю свавіллям «багачів», він вчинив криваве правосуддя. Його останні слова: «І все таки я герой!»
Внаслідок вибуху всі троє сильно травмовані і з важкими тілесними ушкодженнями доставлені до Чорнобаївської районної лікарні. Рудик Володимир помер під час операції, а Скрипка Федір та його дружина Ніна прооперовані і знаходяться в критичному стані у реанімації. Лящівці скаржаться на Федора СКРИПКУ,що він пихатий, грубий та зневажливий до односельчан.
Місцеві жителі пана Рудика характеризують, як чесного, працелюбного чоловіка, який прагнув справедливості як для себе, так і для всіх місцян, і потерпав від цькувань зі сторони пана Скрипки. І, як кажуть жителі Лящівки,те, що сталося з директором СТОВ «Лящівка» Федором є не що інше, як заслужене покарання.
В останню путь Володимира Рудика проводжатимуть односельці, як героя, несучи до кладовища на руках труну з його тілом через все село. В пам’яті односельців Володимир РУДИК залишиться героєм та борцем за справедливість.