Смілянські фахівці задоволені запровадженням інституту кар’єрного радника у службі зайнятості

З січня 2019 року Державна служба зайнятості впровадила інститут кар’єрного радника. Кар’єрний радник – це співробітник центру зайнятості, який надає послуги шукачам роботи та безробітним, сприяє якнайшвидшому працевлаштуванню.

У Смілянському міськрайонному центрі зайнятості працюють 5 кар’єрних радників. Вони обслуговують понад 600 зареєстрованих безробітних та понад 700 людей, які шукають роботу, з міста і району.

Надія Кондратенко, котра вже 18 років працює в Центрі зайнятості, запевняє, що впровадження інституту кар’єрних радників має перевагу над попередніми методами співпраці з безробітними. Адже нині клієнтів Центру зайнятості кар’єрні радники спонукають до пошуку роботи і результативність – очевидна.

Антоніна Хоптинська розповідає, що за час її роботи завдяки саме впровадженню інституту кар’єрного радника кілька клієнтів центру зайнятості знайшли себе і реалізували зовсім в іншій сфері, ніж працювали до того часу, доки втратили роботу.

Смілянка Марина Назаренко, котра нині активно займається пошуком роботи і перебуває на обліку у Смілянському центрі зайнятості як безробітна, запевняє, що з допомогою кар’єрних радників навчилася застосовувати всі сучасні методи використання джерел про вакансії.

Загалом послугами Смілянського міськрайонного центру зайнятості з початку року скористались 2738 громадян. З них 1764 – безробітні (602 з них наразі працевлаштовані) та 974 – особи, що шукають роботу (688 з них працевлаштовані).

Дивіться також: Фахівці Смілянського міськрайонного центру зайнятості розповіли про найспекотніші вакансії Смілянщини

Дивіться також: Черкаський обласний центр зайнятості закликає роботодавців користуватися електронними сервісами