У Смілі відбулася Тясминська Регата – 2019

Днями у Смілі відбулася Тясминська Регата. Традиційно усі любителі веслувального спорту на байдарках та каное зібралися на смілянській веслувальній базі «Локомотив».

Більше півсотні учасників цього року зголосилися вийти на воду. Змагання серед ветеранів з веслування на байдарках та каное організували у чотирьох вікових категоріях.

Історичною подією цього дня стало урочисте відкриття пам’ятної дошки на честь одного з фундаторів смілянського веслування, талановитого тренера, педагога Олександра Карамушки. Ініціатором її встановлення став його учень, а нині майстер спорту, кандидат наук Олександр Сосницький.  Пам’ять Олександра Карамушки, котрий виховав цілу плеяду видатних спортсменів, які і сьогодні, беручи байдарки та каное, сходять на воду, цього дня вшанували хвилиною мовчання.

Найстаршому з учасників цьогорічної Тясминської регати – за вісімдесят. Він, незважаючи на поважний вік, цього року разом з іншими веслувальниками вийшов на воду і на каное успішно подолав дистанцію у 200 метрів.

Не зраджуючи традиціям, спеціально на Тясминську регату у Смілу завітав і заслужений майстер спорту Радянського Союзу з веслування на каное, перший та єдиний олімпійський чемпіон Черкащини Андрій Хіміч.  Наприкінці цього року йому має виповниться 82 роки.

На заїздах учасників регати судили суворо, але справедливо. На фініші їх зустрічали рідні і близькі. І ті емоції, які вони знову пережили, додали спортсменам сили і наснаги. Цього року участь у регаті взяли троє жінок.  Якої майстерності у вправності веслування досягли, продемонстрували і діти. Разом з ветеранами  у змаганнях взяли участь вихованці дитячо–юнацької спортивної школи «Олімп».

Тясминська регата у Смілі, як власне і щороку, пройшла під егідою Національного олімпійського комітету.

Кожен з учасників отримав пам’ятні нагороди. Та найголовніше – ті неймовірні емоції, що спортсмени пережили самі і подарували глядачам, та приклад  багаторічної дружби, витримки і майстерності ветеранів веслувального спорту для молодого підростаючого покоління.

Дивіться також: У Смілі з’ясовують причини загибелі малька риби