Всюдихід “Шерп” підкорив черкаське узбережжя

З першого погляду цей автомобіль викликає повагу: чотири величезних колеса і міцний кузов вказують на неабиякі всюдихідні можливості. Це – Шерп, автомобіль-рятівник, мисливець і рибалка.

Історія авто починається з 2012 року, коли конструктор Олексій Гарагашьян розробив проект всюдихода з шинами наднизького тиску, що дозволяло йому долати будь-які перешкоди. Серійний випуск авто стартував у 2015 році в Санкт-Петербурзі та в Києві. Також з 2017 року всюдихід випускають у Канаді. Промо-відео Шерпа в ютубі набрало декілька мільйонів переглядів та спровокувало шалену популярність всюдихода. Наразі виробники не встигають задовольнити усіх охочих придбати Шерп. Також всюдихід знаходиться на озброєнні МНС Росії та України.

Ключова інноваційність всюдиходу — у колесах наднизького тиску, які з’єднані між собою патрубками великого діаметру й підкачуються вихлопними газами двигуна. Об’єм кожного колеса 850 л. Робочий тиск для їхнього використання — наднизький, усього 40-60 мм ртутного стовпчика. Такі “м’які” колеса одночасно працюють як підвіска. При наїзді на великий камінь чи колоду всюдихід лише покачує, тоді як у стандартного позашляховика відірвало би трансмісію чи колесо.

Також у колеса вмонтовані паливні баки ємністю 50 літрів кожний. Авто керується важелями, японський турбодизельний двигун об’ємом 1,5 л³ та потужністю 45 к/с дозволяє розвинути швидкість до 45 км/г по бездоріжжю та до 6 км/г по воді. Так, Шерп є амфібією, протектор колес також слугує для пересування по воді.

Показовий виступ Шерпа відбувся в піщаних дюнах поблизу черкаської набережної. Організатори залишились задоволеними важкими умовами бездоріжжя, на якому Шерп зміг продемонструвати усі свої позашляхові здібності. А черкащани, яким вдалося проїхатись в авто та навіть самим покерувати цим монстром, були просто в захваті. Вдалося підкорити бездоріжжя і мені, тому глядачі нашого каналу зможуть отримати ексклюзивні кадри зсередини всюдихода. Авто дійсно вражає своїми можливостями та залишає незабутні емоції