Молодші школярі смілянської школи №3 виготовили флікери – наліпки, що відбивають світло в темряві

Саме флікери під час одного із уроків виготовляли молодші школярі смілянської школи№3-колегіум. Флікер – це наліпка з матеріалу, що відбиває світло в темряві і допомагає швидше побачити пішохода в нічний час. Подібний майстер клас явище не поодиноке у Смілі. Це частина проекту. Його координаторами є Смілянський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом зі своїми волонтерами.

В ролі помічників і старших наставників для другокласників виступили учні 6-Б класу. Спочатку вони зайнялись хендмейдом і створили свої флікери. Тепер прийшли інструктувати молодших колегіантів. Їжачки, качечки, метелики – здавалося б звичайні оздоби дитячого одягу чи портфелів. Але вони допомагають тримати життя школярика у безпеці. Бо мають світловідбивні елементи. Восени на вулиці швидко темніє, а діти не рідко повертаються додому ввечері. Для того, аби їх було видно на дорозі і необхідні флікери. На жаль, в Україні світловідбивні елементи не користуються популярністю ні у велосипедистів, ні в пішоходів. Так само, не часто їх носять і діти. Можливо, їх не навчили батьки. Тому цей проект покликаний допомогти школярам зробити такі світловідбивачі своїми руками. Адже їм цікавий сам процес виготовлення. І якщо вони самі зроблять флікери, то в подальшому їх точно носитимуть.

В результаті флікери можуть стати значками, брелками. Другокласники обрали створити прикраси на шию. Доведено, коли людина має на собі світловідбиваючий предмет, то вона більш захищена. В темну пору доби водій її бачить за декілька сотень метрів. Таким чином можна уникнути наїзду на дитину. Тож маленькі колегіанти про свою безпеку подбали.