Місцеві жителі нарікають на стихійний ринок, що простягнувся вздовж будинку по Сумгаїтській, 69, продавці не бажають втрачати хлібне місце

Здається, що стихійний ринок на 2-му Мікрорайоні, або “поблизу Міленіуму”, був завжди. Зручне місце в спальному районі: поруч 2 зупинки, десятки багатоповерхівок та постійний людський потік. От і почали збиратися продавці та перекупки на зручних для продажу алеях.

Стихійний ринок неодноразово забороняли та розганяли, а після облаштування ринку на Ярославський взагалі зітхнули з полегшенням: от зараз всі перемістяться туди. Дзуськи! Продавці хочуть торгувати там, де ходять люди, а на їхню думку, люди ходять саме тут, а не на ринку.

Місцеві жителі дуже незадоволені таким сусідством. Продавці, яким дозволили торгувати з одного боку алеї, часто-густо займають обидві – і пройти майже неможливо. Важче стало підійти до сміттєвих баків, та й взагалі люди обурюються, що під їхніми вікнами вирує базар. А відсутність туалетів компенсується кущами й деревами під тими ж вікнами.

Чи має рішення проблема стихійного ринку? З одного боку – є офіційний ринок зовсім поруч, але на ньому ніхто не хоче торгувати, з іншого – цілком законне незадоволення місцевих.

До речі, в Європі стихійних ринків нема. Не дозволено – і все тут.