Без жодного попередження орендарі полів біля Кам’янки провели десикацію свого врожаю соняшника. А заодно і людську городину зіпсували

Прикру несподіванку виявили на своїх городах та подвір’ях наприкінці серпня мешканці Кам’янки та сусіднього села Тимошівки. Без ніякого попередження орендарі полів провели десикацію свого врожаю соняшника. А заодно і людську городину зіпсували.

Найбільше постраждали мешканці саме вулиці Галочкіна. Адже розташована вона на околиці Кам’янки і межує із полем соняшника.

У всіх без виключення мешканців вулиці Галочкіна «спалені» хімікатами врожаї, бідкаються люди. А у декого і бджоли пропали та діти похворіли. Адже про проведення десикації ніхто не попереджав.

Нині вже майже місяць минув із дня обробки десикантами. Та від орендарів полів, які наробили горя кам’янчанам  реакції ніякої. Компенсацію обіцяли і пропали.

Такого самого лиха, а можливо і більших масштабів  наробили горе-орендарі в селі Тимошівка, що знаходиться з іншого краю поля.

Та міський голова Кам‘янки Володимир Тірон твердить, те що  десикантами «спалили» людські врожаї – це вже остання крапка у стосунках із орендарями цих полів. Буде їхати у вищі кабінети влади України і з’ясовувати що робити із цим підприємством . адже на папері у них державна форма власності , твердить Володимир Іванович і вони дослідами повинні займатись. А по факту близько 700 гектарів землі, що належить Кам’янській ОТГ просто нещадно виснажується.

Хоча, твердить Володимир Тірон, в обласній державній адміністрації минулого року вдалось досягнути домовленостей, що у 2019 році все буде в введено у правові рамки. Але вийшло все навпаки.

Цей новостворений державний центр теж ухиляється від сплати податків, додає Володимир Тірон. А бюджет громади міг би отримувати близько трьох мільйонів, які так потрібні на розвиток інфраструктури.